תערוכת Don’t dis my ability הינה יוזמה של ישראל מעבר למגבלות – Friending, שותפות אסטרטגית של ג’וינט ישראל, ממשלת ישראל, קרן משפחת רודרמן והקרן המשפחתית על שם תד אריסון.
לקראת יריד צבע טרי 2020 הפגשנו אנשים עם מוגבלות יחד עם סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל לתהליך יצירתי משותף באמצעות מרחב ייחודי של “ארטיביזם” המשלב ביו אמנות ואקטיביזם במטרה לנפץ סטיגמות לגבי אנשים עם מוגבלות. היוצרים תיעדו והמחישו את המפגשים האישיים שחוו באמצעות צילומי פורטרט. הם מיקדו את העדשה ביסודות המיניים שמניעים כל אחת ואחד מאתנו, ומעצבים את מי שאנחנו. בעולם המערבי העכשווי, אנשים מציגים את מיניותם לראווה כחלק מזהותם האישית והחברתית. לעומת זאת, כשמדובר באנשים עם מוגבלות נראית, קיימת בציבור רתיעה מכך שישתמשו במיניותם.
מדוע זה טאבו?
הסטודנטים בחרו להתמודד עם אתגר זה דווקא משום שקל להתעלם ממנו ולדחוק אותו לשוליים. הם כיוונו זרקור אל החושניות הטבעית שיש בכל אדם, באשר הוא אדם.
*המשפט באנגלית “Don’t dis my ability” עמד במרכז קמפיין לשבירת סטיגמות באוסטרליה. בחרנו בו מתוך רצון לפרוץ גבולות ולפנות לקהלים בכל העולם.
התערוכה נוצרה בהנחיית: זאב אנגלמאיר, אמן, אקטיביסט ומרצה במחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל ואיתי רון גלבוע, אמן ובוגר המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל.
סטודנטיות.ים שהשתתפו בסדנא: ירדן תאני, סליה גריון, עדי זגנרייך, טל מאיר, אמבר שכטר, שי פיגל.
תודה לשותפים ביצירה: ענת יכין, יותם זורע, ויטל זינגר, דנה אלוני, סמנתה מנוחה ברונשטיין, רונה סופר, אלינהר מאנץ’ בינשטוק, יעל ביכלר, דני גרמייז, אלמוג חביב, אבי באן, אלירן גולן, אופיר דהן.